212162307005596
top of page
VENYY harjoittelu

VENYY Venyttely

VENYY -venyttely on turvallinen, tehokas ja lääkkeetön tapa ennaltaehkäistä ja hoitaa tuki-ja liikuntaelimistön kiputiloja. Sen lisäksi innovaatiolla voidaan vähentää istumisesta koituvaa haittaa, kohentaa ryhtiä sekä kasvattaa suorituskykyä. Tuotteemme auttaa sinua, oletpa sitten paljon istuva toimistotyöntekijä, kilpaurheilija tai eläkeläinen. VENYY löytää ongelma-alueesi ja aloittaa venytyksen sieltä, missä sille on suurin tarve. 

Venytysohjeet

Aloita harjoittelu käyttämällä VENYYtä kerran päivässä. Kun kehosi on tottunut liikkeisiin ja huomaat venyttelyn tuoman muutoksen, voit alkaa käyttää VENYYtä useammin. Huomaathan, että aluksi lihakset kipeytyvät venyttelystä, kuten mistä tahansa muustakin uuden harjoittelun aloittamisesta. Jatkossa suosittelemme käyttämään tuotetta erityisesti toistoa sisältävien aktiviteettien jälkeen, kuten esimerkiksi pitkän istumisen, siivoamisen, pihatöiden, kuntoilun tai työpäivän jälkeen.

Takaketjun venytys
VENYY - Takaketjun venytys
Toista video

1 Aseta punainen pallo ohjematon numero yhden kohdalle, tai varpaiden eteen jalkojen väliin.

 

Työnnä lantiota hieman taakse ja nojaa rauhalisesti eteen. Ojenna kädet ja rentouta pää käsien väliin. Seiso jalat suorana, polvet neutraalissa asennossa ja hengitä rauhallisesti. Älä paina alaspäin. Keskity olemaan liikkumatta täysin rentona noin 30 sekunnin ajan ja anna VENYYn venyttää sinua.

Siirry sivuvenytykseen suoraan viemällä rauhallisesti VENYYtä sivulle, samalla siirtäen painoa hieman vastakkaiselle lonkalle. Pysäytä liike ja keskity olemaan rentona 30 sekunnin ajan. Tee sama 30 sekunnin venytys myös toiselle puolelle. Palaa takaisin keskelle ja nouse ylös koukistamalla polvia ja avustamalla käsillä.

Rintakehän avaus
VENYY - Rintakehän avaus
Toista video

2 Aseta punainen pallo ohjematossa numero kahden päälle tai jalkaterän sivulle kehon viereen. 

 

Ota kevyt ote kahvasta ja pidä hartiat rentona. Vie käsi suoraan sivulle. Anna VENYYn hitaasti viedä kättä taaksepäin, kohti selän takaosaa. Kiinnitä huomiota siihen, ettei kehosi kierry käden mukana, vaan pidä rintakehä koko liikkeen ajan eteenpäin. Seiso liikkumatta, rentoudu ja hengitä rauhallisesti noin 30 sekunnin ajan. Toista noin 30 sekunnin venytys toiselle kädelle.


Kun kehityt, voit viedä punaista palloa kauemmas sivulle numero kahden linjassa. Tämä kasvattaa vipuvartta tehostaen venytyksen voimakkuutta. Muista kuitenkin, että mikäli venytysaste kasvaa liian suureksi, lihakset aktivoituvat ja estävät venymisen supistumalla vastaan.

Miten tunnistat normaalin liikkuvuuden

Miten tunnistat normaalin liikkuvuuden?

Normaali liikkuvuus

Selkäsi roikkuu kuin riippumatto, eli se on hieman notkolla alaspäin. Et paina asentoon, vaan se tuntuu luonnolliselta ja mukavalta. Tunnet venytyksen tehon ja asennossa on hyvä olla.

Taulukosta voit katsoa, miltä normaali liikkuvuus näyttää.

 

VENYY kertoo sinulle helposti, kuinka paljon kehossasi on lihaskireyksiä ja kuinka paljon sinulla on töitä jäljellä normaalin liikkuvuuden saavuttamiseksi. Taulukkoa hyödyntääksesi sinun täytyy vilkaista itseäsi peilistä tai pyytää jotakuta ottamaan itsestäsi kuva, kun venyttelet VENYYn kanssa. Näin saat tietää lähtötilanteesi ja voit verrata sitä taulukkoon. Jatkossa osaat tunnistaa helposti myös oman kehityksesi. 

Muista kuitenkin, jos lopetat VENYYn käytön, lihaksesi alkavat hitaasti lyhentyä ja kiristyä uudestaan, jolloin kankeus palaa yhdessä kiputilojen kanssa. Siksi sinun tulisi käyttää VENYYtä säännöllisesti, mieluiten kerran päivässä. 

bottom of page