Venytysohjeet

 

Aloita harjoittelu käyttämällä VENYYtä kerran päivässä. Kun kehosi on tottunut liikkeisiin ja huomaat venyttelyn tuoman muutoksen, voit alkaa käyttää VENYYtä useammin. Huomaathan, että aluksi lihakset kipeytyvät venyttelystä, kuten mistä tahansa muustakin uuden harjoittelun aloittamisesta. Jatkossa suosittelemme käyttämään tuotetta erityisesti toistoa sisältävien aktiviteettien jälkeen, kuten esimerkiksi pitkän istumisen, siivoamisen, pihatöiden, kuntoilun tai työpäivän jälkeen.

Takaketjun venytys

1 Aseta punainen pallo numero yhden kohdalle.

 

Työnnä lantiota hieman taakse ja nojaa rauhalisesti eteen. Ojenna kädet ja rentouta pää käsien väliin. Pidä polvet neutraalissa asennossa ja hengitä rauhallisesti. Älä paina alaspäin. Keskity olemaan liikkumatta täysin rentona noin 30 sekunnin ajan ja anna VENYYn venyttää sinua.

Siirry sivuvenytykseen suoraan viemällä rauhallisesti VENYYtä sivulle, samalla siirtäen painoa hieman vastakkaiselle lonkalle. Pysäytä liike ja keskity olemaan rentona 30 sekunnin ajan. Tee sama 30 sekunnin venytys myös toiselle puolelle. Palaa takaisin keskelle ja nouse ylös koukistamalla polvia ja avustamalla käsillä.

Rintakehän avaus

2 Aseta punainen pallo numero kahden päälle.

 

Ota kevyt ote kahvasta ja pidä hartiat rentona. Anna VENYYn hitaasti viedä kättä kohti selän takaosaa. Kiinnitä huomiota siihen, ettei kehosi kierry käden mukana, vaan pidä rintakehä koko liikkeen ajan eteenpäin. Seiso liikkumatta, rentoudu ja hengitä rauhallisesti noin 30 sekunnin ajan. Toista noin 30 sekunnin venytys toiselle kädelle.


Kun kehityt, voit viedä punaista palloa kauemmas sivulle. Tämä kasvattaa vipuvartta tehostaen venytyksen vaikutusta. Muista kuitenkin, että mikäli venytysaste kasvaa liian suureksi, lihakset aktivoituvat ja estävät venymisen supistumalla vastaan.

 

Kenelle VENYY soveltuu?

 

VENYY on turvallinen, eikä vaadi kuntoilutaustaa. VENYY auttaa sinua, oletpa sitten paljon istuva toimistohiiri, kilpaurheilija tai eläkeläinen.  VENYY löytää ongelma-alueesi ja aloittaa venytyksen sieltä, missä sille on suurin tarve. Saatat tuntea venytyksen hyvin eri kohdassa kuin perheenjäsenesi tai työkaverisi. 

 

Miten tunnistat normaalin liikkuvuuden?

Normaali liikkuvuus

Selkäsi roikkuu kuin riippumatto, eli se on hieman notkolla alaspäin. Et paina asentoon, vaan se tuntuu luonnolliselta ja mukavalta.

Taulukosta voit katsoa, miltä normaali liikkuvuus näyttää.

 

VENYY kertoo sinulle helposti, kuinka paljon kehossasi on lihaskireyksiä ja kuinka paljon sinulla on töitä jäljellä normaalin liikkuvuuden saavuttamiseksi. Taulukkoa hyödyntääksesi sinun täytyy vilkaista itseäsi peilistä tai pyytää jotakuta ottamaan itsestäsi kuva, kun venyttelet VENYYn kanssa. Näin saat tietää lähtötilanteesi ja voit verrata sitä taulukkoon. Jatkossa osaat tunnistaa helposti myös oman kehityksesi. 

Muista kuitenkin, jos lopetat VENYYn käytön, lihaksesi alkavat hitaasti lyhentyä ja kiristyä uudestaan, jolloin kankeus palaa yhdessä kiputilojen kanssa. Siksi sinun tulisi käyttää VENYYtä kerran päivässä. 

Koetko olevasi liian laiska venyttelemään?

Ei hätää! Useammat meistä ovat. VENYY tekee venyttelystä helpompaa. Koko kehoa vetristävän Venyttelyn voi tehdä seisaallaan ja vain kolmessa minuutissa!

Ajattele sitä kuin hampaiden pesua. Hampaasi ovat terveet ja vahvat niin kauan kuin hoidat niitä, mutta jos lopetat, ongelmia alkaa pikku hiljaa tulla. Onneksi VENYYn käyttö on niin vaivatonta ja nopeaa, että venyttely on helppo tehdä joka päivä!

Get our news and updates

VENYY uutiset

Tilaa VENYY uutiskirje

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle

©2019 Silverplus Oy                      Y-TUNNUS: 2187102-4