212162307005596
top of page
VENYYn Tarina

Innovaation synty

Hevonen potkaisi Sarita Alankoa suoraan selkään ja aiheutti Saritalle pysyviä kiputiloja

Vuosia sitten sairaanhoitaja Sarita Alanko oli rakastamansa harrastuksen parissa hevostalleilla, kun yllättäen Saritan takana oleva hevonen säikähti ja äkillisesti potkaisi häntä suoraan selkärankaan. 

 

Sarita kärsi välilevyn pullistuman ja selkäydinkanavan ahtauman, jotka ajan kanssa johtivat vielä selkärankarappeumaan. Vaikka kipu oli sietämätöntä, Saritan rakastama harrastus veti hänet takaisin talleille. 

Kuntoutuksesta huolimatta selkää vihloi, särki ja se kaipasi lepoa. Terveydenalan ammattilaisena Sarita alkoi etsiä ratkaisua kipuihinsa itse. Eräänä päivänä tallilla ollessa vieressä sattui olemaan rautakanki. Sarita kokeili kevyesti roikkua sen varassa ja rentouttaa selkään kohdistuvaa painetta sen avulla. Samalla hän lähes automaattisesti käänsi rautakankea rauhallisesti puolelta toiselle ja venytteli kylkiään. Venytys tuntui koko kehossa todella hyvältä.

 

Rautakankivenyttelystä tuli talleilla pysyvä tapa

Rautakankivenyttelystä tuli tapa talleilla, ja koska oman hevosen johdosta hän vietti siellä paljon aikaa, tuli venyttelystä samalla säännöllistä.

Myös hänen itsensä hämmästykseksi venyttely rautakankeen nojaten ei ainoastaan hetkellisesti tuonut helpotusta, vaan alkoi pikkuhiljaa poistaa kipua pitkällä aikavälillä. Hän alkoi nukkua paremmin ja selkä tuntui jopa välillä parantuneen kokonaan iskusta. 

Sarita_Alanko_VENYY_Silverplus.jpg
Seuraava haaste oli saada rautakanki sisäkäyttöön sopivaksi
Sarita huomasi pian kaipaavansa rautakangella venytystä myös kotona, joten rautakanki oli saatava kotilattialle sopivaan malliin. Tästä käynnistyi tuotekehittely. Aluksi rautakanki tuli sisälle vain omaa tarvetta varten, mutta Sarita ymmärsi keksintönsä arvon nopeasti,  koska hän on koulutukseltaan sairaanhoitaja ja personal trainer. Hän huomasi selkänikamiin ja selkäpuolen ns. takaketjun lihaksiin  perustuvan passiivisen 
venytyksen apuvälineen puuttuvan kokonaan markkinoilta. 
 
Nykyään sen kaupallinen tuoteversio VENYY on auttanut tuhansia suomalaisia voittamaan lukuisia erilaisia tuki- ja liikuntaelinvaivoja. VENYY on löytänyt myös monien terveysalan ammattilaisten käsiin, kuten esimerkiksi fysioterapeuttien, naprapaattien ja lääkäreiden käyttöön. Tuote on käytössä sairaaloissa, kuntoutuslaitoksissa, kouluissa, työpaikoilla ja tietenkin ihmisillä kotona. 
VENYY saanut terveysalan lehdissä suurta huomiota, nyt myös Iltalehdessä.
VENYY Tiimi

VENYY Tiimi 

VENYY on tänä päivänä auttanut jo tuhansia ihmisiä pääsemään eroon
tuki- ja liikuntaelinvaivoistaan.

 

VENYY Tiiimi koostuu neljästä alansa rautaisesta ammattilaisesta. Yhdessä muodostamme saumattoman tiimin, joka hallitsee niin terveydenhuollon, liikunnan, liiketoiminnan kuin tekniikan alat. Tutustu tiimiimme!

jeanetteLindwall_Silverplus_VENYY_tanko.
Jeanette
Lidwall

Jeanette yhdistää liiketoiminnan ja liikunnan huippuammattitaidon. Hänellä on maisterintutkinto kansainvälisestä kaupasta, sekä kymmenen vuoden työtausta Personal Trainerin ammattista. Lisäksi hän on opiskellut liikuntalääketiedettä. Jeanette on nainen VENYYn tuotteistamisen taustalla.

Toimitusjohtaja, Partner

Sarita Alanko_Silverplus_VENYY_Innovaati
Sarita
Alanko

Sarita on hyvinvoinnin huippuammattilainen. Hänellä on useita tutkintoja ja yli kahdenvuosikymmenen kokemus terveydenhoidon ja liikunnanalalta. Hänen vahva osaamisensa synnytti  aikoinaan VENYY tangon. 

VENYYn keksijä, Partner

Laura_Venyy_tiimi.jpg
Laura
Tuominen

Laurassa yhdistyy rautainen myynnin sekä liiketoiminnan kehittämisen osaaminen. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri, joka johtamisopintojensa ohella on opiskellut kauppaoikeutta. Liikkeenjohdon konsultoinnin parissa kokemusta kartuttanut, maailmaltakin bisneskokemusta hakenut Laura on luontainen kehittäjä ja toteuttaja, jonka tavoitteena on saada maailma VENYYmään.

Kehitysjohtaja, Partner

seppo_Läärä_Tuotantovastaava_VENYY_Tanko
Seppo
Läära

Seppo on tekniikan ja työnjohdon kokenut ammattilainen. Nykyään hän vastaa VENYYn tuotantoportaan johdosta, varmistaa VENYYn kotimaisen käsityön  ja laadukkaat materiaalit. 

Tuotantopäällikkö

bottom of page
212162307005596