Innovaation synty

Hevonen potkaisi Sarita Alankoa suoraan selkään ja aiheutti Saritalle pysyviä kiputiloja

Vuosia sitten sairaanhoitaja Sarita Alanko oli rakastamansa harrastuksen parissa hevostalleilla, kun yllättäen Saritan takana oleva hevonen säikähti ja äkillisesti potkaisi häntä suoraan selkärankaan. 

 

Sarita kärsi välilevyn pullistuman ja selkäydinkanavan ahtauman, jotka ajan kanssa johtivat vielä selkärankarappeumaan. Vaikka kipu oli sietämätöntä, Saritan rakastama harrastus veti hänet takaisin talleille. 

Kuntoutuksesta huolimatta selkää vilhloi, särki ja se kaipasi lepoa. Terveydenalan ammattilaisena Sarita alkoi etsiä ratkaisua kipuihinsa itse. Eräänä päivänä tallilla ollessa vieressä sattui olemaan rautakanki. Sarita kokeili kevyesti roikkua sen varassa ja rentouttaa selkään kohdistuvaa painetta sen avulla. Samalla hän lähes automaattisesti käänsi rautakankea rauhallisesti puolelta toiselle ja venytteli kylkiään. Venytys tuntui koko kehossa todella hyvältä.

 

Rautakankivenyttelystä tuli talleilla pysyvä tapa

Rautakankivenyttelystä tuli tapa talleilla, ja koska oman hevosen johdosta hän vietti siellä paljon aikaa, tuli venyttelystä samalla säännöllistä.

Myös hänen itsensä hämmästykseksi venyttely rautakankeen nojaten ei ainoastaan hetkellisesti tuonut helpotusta, vaan alkoi pikkuhiljaa poistaa kipua pitkällä aikavälillä. Hän alkoi nukkua paremmin ja selkä tuntui jopa välillä parantuneen kokonaan iskusta. 

Seuraava haaste oli saada rautakanki sisäkäyttöön sopivaksi
Sarita huomasi pian kaipaavansa rautakangella venytystä myös kotona, joten rautakanki oli saatava kotilattialle sopivaan malliin. Tästä käynnistyi tuotekehittely. Aluksi rautakanki tuli sisälle vain omaa tarvetta varten, mutta Sarita ymmärsi keksintönsä arvon nopeasti,  koska hän on koulutukseltaan sairaanhoitaja ja personal trainer. Hän huomasi selkänikamiin ja selkäpuolen ns. takaketjun lihaksiin  perustuvan passiivisen 
venytyksen apuvälineen puuttuvan kokonaan markkinoilta. 
 
Nykyään sen kaupallinen tuoteversio VENYY on auttanut tuhansia suomalaisia voittamaan lukuisia erilaisia tuki- ja liikuntaelinvaivoja. VENYY on löytänyt myös monien terveysalan ammattilaisten käsiin, kuten esimerkiksi fysioterapeuttien, naprapaattien ja lääkäreiden käyttöön. Tuote on käytössä sairaaloissa, kuntoutuslaitoksissa, kouluissa, työpaikoilla ja tietenkin ihmisillä kotona. 
VENYY saanut terveysalan lehdissä suurta huomiota, nyt myös Iltalehdessä.
 

VENYY Tiimi 

VENYY on tänä päivänä auttanut jo tuhansia ihmisiä pääsemään eroon
tuki- ja liikuntaelinvaivoistaan.

 

Olemme työskennelleet terveyden ja liikunnan alalla jo lähes kaksi vuosikymmentä. Toimintamme perustuu liikuntalääketieteen ja gerontologian tuntemukseen sekä vuosien kokemukseen liikunnan alalta.

 

 

Tuotesuunnittelun tiimimme koostuu kolmesta vahvasta, lahjakkaasta ja työtä pelkäämättömästä yrittäjästä. Meillä jokaisella on omat erikoisosaamisalueemme. Menestyksemme perustuu saumattomaan tiimityöskentelyyn sekä toisen osaamisen kunnioittamiseen ja arvostamiseen.

Tutustu tiimiimme

Get our news and updates

VENYY uutiset

Tilaa VENYY uutiskirje

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle

©2019 Silverplus Oy                      Y-TUNNUS: 2187102-4