"Käytämme VENYY tankoja osana fysioterapeutin ohjausta. Kokemukset ovat pelkästään hyviä."

 

- Katja Viikari, fysioterapeutti, Saga Care

Ammattilaiset

Passiivinen venytystanko tehostaa kuntoutusta ja mahdollistaa niin vastaanotolla kuin kotona liikkeiden tekemisen  turvallisesti. 

 

Suurin osa tuki-ja liikuntaelin vaivoista aiheutuu lihaskireyksistä ja lihasepätasapainosta. Lihaksen kiristyttyä sen nestekierto ja hapetus heikkenee, ja nivelkulmat saattavat muuttua. Pitkällä aikavälillä tilanne johtaa nivelen vaurioitumiseen. Kuntoutuksessa nivelen liikeratoja lähdetään parantamaan. Oikeanlainen venyttely saattaa kuitenkin olla monelle hyvin haastavaa tai jopa mahdotonta. Mm. suuri lihaskireys, korkea ikä, vammat ja ylipaino ovat usein rajoittavia tekijöitä. Monet eri terveyden-alan ammattilaiset, fysioterapeutit, naprapaatit, kuntoutuslaitokset, hoitokodit ja lääkärit ovat kokeneet VENYYn hyväksi apuvälineeksi työssään eri kohderyhmillä.

 

VENYY tehostaa kuntoutusta ja mahdollistaa niin vastaanotolla kuin kotona liikkeiden tekemisen oikeanoppisesti ja turvallisesti. Näin kuntoutuksen progressio säilyy ja tulokset paranevat.

 

 

VENYY mukana Monialaisessa kuntoutus – kehitysohjelmassa

"Suomalainen innovaatio VENYY - Passiivinen venytystanko lähti mukaan Monialaiseen kuntoutus - kehitysohjelmaan voidakseen olla osana kehittämässä uutta avomuotoista ja arjen toimintoja tukevaa kotikuntoutuskenttää."

Monialainen kuntoutus - kehitysohjelma on Suomen Yrityskehityksen ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun yhteistyössä toteuttama ohjelma, jonka tavoitteen on luoda uusia helposti lähestyttäviä ja käyttöönotettavia kuntoutusalan tuote- ja palvelukokonaisuuksia sekä parantaa kuntoutustoiminnan laatua. Ohjelmaan on valittu alansa parhaimmat toimijat, joiden yhteistyön avulla varmistetaan toiminnan laadukkuus. 

Lue lisää ja tutustu kehitysohjelmaan tästä.


 

Mukana kehitysohjelmassa Fysioline Oy, Silverplus Oy, Peurunka Oy, Pihlajalinna Oyj, KK-Verve Oy, Kruunupuisto Oy, Kankaanpään Kangaspolku Oy ja KotiData Oy. Ohjelmasta vastaavat Suomen Yrityskehitys ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK.

Nivelyhdistykset

Monet nivelvaivoista kärsivät ovat saaneet kotimaisesta innovaatiosta apua. Venyttely on tärkeää nivelterveydelle, sillä jos kehoa ei käytetä monipuolisesti, varsinkaan nivelten ääriliikeradoilla, alamme kangistua; lihakset lyhentyvät ja nivelten liikeradat supistuvat. Nivelen kangistuminen ja liikeradan supistuminen jäykistää nivelen ja heikentää sen aineenvaihdunnan, vaurioittaen niveltä vähitellen. Nivelen vähentynyt liike altistaa nivelrikolle, heikentää voimatasoa sekä huonontaa tasapainoa. VENYY tekee tiivistä yhteistyötä nivelyhdistysten kanssa ja julkaisuja palkitusta innovaatiossa on ollut myös alan lehdissä.

 

 

Yhteistyössä:

Turun Seudun Nivelyhdistys

Suomen Nivelyhdistys      

 

Liikunnan – alan ammattilaiset

Useat liikunnan-alan ammattilaiset luottavat VENYY tankoon työssään. K&F Pro; Suomen Kunto- ja Terveysliikunta- ammattilaisten lehdessä 6/2018 on julkaistu artikkeli VENYYn käytöstä liikunnan – alan ammattilaisilla. Monelle Personal Trainerille asiakkaiden olematon lihashuolto on ikuinen päänvaiva ja haaste. Vaikka ohjeita on annettu, niin venyttely tuntuu silti helposti jäävän. VENYY mahdollistaa uudenlaisen, helpon ja nopean tavan kehittää liikkuvuutta, tehdä siitä säännöllistä ja ennen kaikkea luoda tärkeälle lihashuollolle jatkuvuutta. Näin treenaaminen on mahdollista kovemmalla tasolla ja vammoilta vältytään.

VENYYn avulla Trainerin on myös helppo arvioida asiakkaansa kireyksiä ja sen mahdollisesti tuomia rajoitteita harjoitteluun. Monet perusliikkeet, kuten esimerkiksi suorin jaloin maastaveto ja pystytyöntö vaativat riittävää liikkuvuutta, jotta ne voidaan turvallisesti toteuttaa. Etenkin monella istumatyöntekijällä liikkuvuus on alkuun riittämätön kyseisten liikkeiden suorittamiseen. VENYY mahdollistaa laajakirjoisemman harjoittelun, kasvattaen liikkuvuutta ja parantaen liikeratoja jo muutaman viikon säännöllisen käytön jälkeen. Asiakassuhde on kestävämpi ja hedelmällisempi kun vammoilta ja kiputiloilta vältytään

Get our news and updates

VENYY uutiset

Tilaa VENYY uutiskirje

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle

©2021 VENYY Oy                      Y-TUNNUS: 3159730-5