212162307005596
top of page

Meillä VENYYtään jo !

VENYY oppilaitoksissa

Passiivinen venytystanko tarjoaa helpon ja tehokkaan ratkaisun kouluympäristön liikunnallistamiseen

Opintojen sujuminen edellyttää opiskelukykyä. Liikkumista lisäämällä ja istumista tauottamalla edistetään opiskelijan terveyttä ja työkykyä.

Korkeakouluopiskelijoiden päivittäinen istuminen ylittää aikuisväestön keskiarvon. Mediaaniopiskelija istuu lähes 11h päivässä, ja vain kuudesosa istuu alle kahdeksan tuntia päivässä. Liiallinen istuminen on aina terveysriski, iästä riippumatta ja vaikka liikuntasuositukset täyttyisivätkin. Korkeakoululiikunnan uudistuneet suositukset tähtäävätkin opiskelijoiden päivittäisen istumisen vähentämiseen ja sekä matalan kynnyksen fyysisen aktiivisuuden lisäämiseen. Myös toisen asteen ja korkeakoulujen Liikkuva opiskelu – toiminnan tavoitteena on lisätä opiskelupäiviin liikettä ja liikkumisen mahdollisuuksia.

Istuminen aiheuttaa tuki- ja liikuntaelimistön rakenteisiin muutoksia, joita VENYY pystyy tehokkaasti ennaltaehkäisemään ja kuntouttamaan. Kumarassa istuminen heikentää mm. välilevyjen aineenvaihduntaa, joka johtaa selän kipeytymiseen ja pitkällä aikavälillä rangan rappeutumiseen. VENYY parantaa kudosten nestekiertoa ja hapetusta, sekä tasaa välilevyille kohdistuvaa painetta.

 

Koulupäivän lomassa VENYYessä istumisesta kiristyneet lihakset saavat nopean, mutta tehokkaan elvytyksen. Selän hyvinvoinnin lisäksi ryhti paranee, takareisiin sekä lantioon kohdistunut paine helpottaa ja olkanivelen liikkuvuus paranee.

Rakennetaan yhdessä liikunnallisempi kouluympäristö ja aktiivisempi koulupäivä – kotimaisella innovaatiolla VENYY- Passiivisella venytystangolla.

Tiedustelut ja tilaukset:

Jeanette Lindwall 

Toimitusjohtaja

 jeanette@venyy.com

+358405307015

VENYY liikuttaa Turun ammatti-instituutin opiskelijoita

VENYY - Passiivinen venytystanko  tarjoaa helpon ja tehokkaan tavan kouluympäristön liikunnallistamiseen

Opintojen sujuminen edellyttää opiskelukykyä. Liikkumista lisäämällä ja istumista tauottamalla edistetään opiskelijan terveyttä ja työkykyä. Mediaaniopiskelija istuu lähes 11h päivässä, ja vain kuudesosa istuu alle kahdeksan tuntia päivässä. Liiallinen istuminen on aina terveysriski, iästä riippumatta ja liikuntasuositusten täyttymisestä huolimatta. 


 

Opetushallituksen HOI! Hyvinvointia, osallisuutta ja intoa ammatilliseen koulutukseen hanke aktivoi Turun ammatti - instituutin opiskelijoita ja henkilökuntaa. Hanke kehittää työkykyä liikunnallisuutta lisäämällä.  VENYYmällä vähennetään helposti ja mielekkäästi opiskelijoiden päivittäistä istumista ja lisätään opiskeluun liikettä.


 

Ilta-Sanomat kirjoittivat jutun opiskelijoiden VENYYmisestä. Lue artikkeli tästä.

bottom of page
212162307005596