​
Opintojen sujuminen edellyttää opiskelukykyä. Liikkumista lisäämällä ja istumista tauottamalla edistetään opiskelijan terveyttä ja työkykyä.
​
Korkeakouluopiskelijoiden päivittäinen istuminen ylittää aikuisväestön keskiarvon. Mediaaniopiskelija istuu lähes 11h päivässä, ja vain kuudesosa istuu alle kahdeksan tuntia päivässä. Liiallinen istuminen on aina terveysriski, iästä riippumatta ja vaikka liikuntasuositukset täyttyisivätkin. Korkeakoululiikunnan uudistuneet suositukset tähtäävätkin opiskelijoiden päivittäisen istumisen vähentämiseen ja sekä matalan kynnyksen fyysisen aktiivisuuden lisäämiseen. Myös toisen asteen ja korkeakoulujen Liikkuva opiskelu – toiminnan tavoitteena on lisätä opiskelupäiviin liikettä ja liikkumisen mahdollisuuksia.
​
Istuminen aiheuttaa tuki- ja liikuntaelimistön rakenteisiin muutoksia, joita VENYY pystyy tehokkaasti ennaltaehkäisemään ja kuntouttamaan. Kumarassa istuminen heikentää mm. välilevyjen aineenvaihduntaa, joka johtaa selän kipeytymiseen ja pitkällä aikavälillä rangan rappeutumiseen. VENYY parantaa kudosten nestekiertoa ja hapetusta, sekä tasaa välilevyille kohdistuvaa painetta.
Koulupäivän lomassa VENYYessä istumisesta kiristyneet lihakset saavat nopean, mutta tehokkaan elvytyksen. Selän hyvinvoinnin lisäksi ryhti paranee, takareisiin sekä lantioon kohdistunut paine helpottaa ja olkanivelen liikkuvuus paranee.
​
​
Rakennetaan yhdessä liikunnallisempi kouluympäristö ja aktiivisempi koulupäivä – kotimaisella innovaatiolla VENYY- Passiivisella venytystangolla.
​
Tiedustelut ja tilaukset:
​
Jeanette Lindwall
Toimitusjohtaja
+358405307015
​
​