212162307005596
top of page
Etsi
  • Writer's pictureVENYY Tiimi

Vältyin sairaseläkkeelle jäämiseltä

Päivitetty: 23. huhtik. 2021Juha-Pekalla oli VENYYn aloitustestissä tason 3 lihaskireys ja käytön jälkeen kuvassa voidaan huomata selkeä ero selkärangan liikkuvuudessa.


“Noin kuusi vuotta sitten selkäni alkoi oireilla ja kipuilla. Syytä asialle en tiennyt. Päästäkseni eroon kivuista kävin usealla eri lääkärillä, fysioterapeutilla ja muilla terveyden alan ammattilaisilla, jotta pystyisin jatkamaan opiskeluani, töitä ja elämää yleisesti. Vuodet vierivät ja lukuisten spesialistien käynnit poikivat erilaisia kuntoiluohjeita, lääkkeitä, tsemppipuheita, hierontoja, akupunktiota yms. Uskon, että jokainen heistä yritti parhaansa.


Yhdellä lääkärinkäynnillä suositeltiin sairaseläkkeelle jäämistä selkäni huonon kunnon vuoksi. Olin tuolloin alle 30-vuotias! Kaikesta tästä huolimatta en suostunut hyväksymään kipua tai tahtonut oppia elämään sen kanssa, vaikka minua niin usein kehotettiin. En halunnut antaa periksi, enkä ainakaan jäädä sairaseläkkeelle! 


Vuonna 2016 törmäsin Silverplus kuntoklubiin. Olin kuullut, että he olivat erikoistuneet tuki-ja liikuntaelinvaivoihin, kuten erilaisiin selkäongelmiin ja päätin kokeilla heidän palveluitaan. Varasin muutaman tunnin, jossa selkäni ja yleinen terveydentilani mitattiin ja sain räätälöidyn selänkuntoutussuunnitelman, joka sisälsi venyttelyt VENYYllä. Tein harjoitteita joka päivä.

Alussa olin epäileväinen; mitä jos tämä olisi taas vain yksi erilainen ohjelma ja kipu kuitenkin jäisi? Joka tapauksessa jatkoin harjoitteiden tekemistä päivittäin, ajan myötä jopa muutamia kertoja päivässä. Hitaasti, mutta varmasti aloin tuntea muutoksia ryhdissäni ja yleisessä terveydessäni. Myös kipu alkoi pienentyä päivä päivältä. Aikaa kului ja jatkoin harjoitteiden tekemistä, sekä tapasin personal traineria Silverplussalta.


Nyt selkäni on kunnossa ja terveydentilani on aivan eri kuin se oli kuusi vuotta sitten. Pystyn työskentelemään taas täysipäiväisesti ja opiskelemaan töiden ohella. Saan elää liikunnallista ja terveellistä elämää!

Kiitos!” - Juha-Pekka, 31435 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page
212162307005596