212162307005596
top of page
Etsi
  • Writer's pictureVENYY Tiimi

Kaipasin VENYYtä työharjoittelussa

Päivitetty: 23. huhtik. 2021

Turun ammatti-instituutissa VENYYminen on osa opiskelua. "Ammattilaisuutta ei ole vain se että olet hyvä työssäsi, vaan myös se että osaat pitää itsestäsi huolta - pääkopasta ja kehosta", kertoo Mónika Törn liikunnan ja terveystiedon opettaja. Opetushallituksen HOI! hankkeen myötä opiskelijat ja henkilökunta pääsevät VENYYmään säännöllisesti.


Tekstiili - ja muotialan opiskelijat ottivat VENYYn käyttöön ensimmäisten joukossa. Opettaja Raili Jokinen ohjeisti jokaisen tekemään liikkeet kerran päivässä. "Osa opiskelijan arviointia on työkyky ja työhyvinvointi. Meillä ompelijoilla työasennot ovat vaativia ja istumme selkä kyyryssä pisin päivää. VENYYllä saadaan aikaan vastaliike ja ennalta-ehkäistyä alan ammattilaisille tyypillisiä olkapää- ja selkävaivoja."


Opiskelijat ovat ihastuneet VENYYseen. "Tuntuu että olen aina jumissa. VENYY - tangolla venyttely tuntuu niin hyvältä ompelun lomassa. Se vetristää hyvin selkää ja hartioita. Työharjoittelussa VENYYtä tuli oikein ikävä! Ihanaa päästä taas koulussa VENYYmään", kertoo opiskelija Kira Hopponen.


HOI! Hankkeessa panostetaan henkisen hyvinvoinnin lisäksi fyysiseen hyvinvointiin ja työkykyyn niin opiskelijoiden kuin henkilöstön näkökulmasta liikunnallisuutta lisäämällä. HOI!-hankkeen avainsanoja ovat hyvinvointi, yhteisöllisyys, osallisuus ja innostuminen toimimaan yhdessä. Lisätietoja: http://www.koulutustakuu.fi/hankkeet/hoi-hyvinvointia-osallisuutta-ja-intoa-ammatilliseen-koulutukseen/

Kuvissa VENYY Henna Holmroos. Keskellä Mónika Törn ja Raili Jokinen

194 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page
212162307005596