Get our news and updates

VENYY uutiset

Tilaa VENYY uutiskirje

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle

©2019 Silverplus Oy                      Y-TUNNUS: 2187102-4

Etsi
  • VENYY Tiimi

Kaipasin VENYYtä työharjoittelussa

Päivitetty: 4o huhti 2019

Turun ammatti-instituutissa VENYYminen on osa opiskelua. "Ammattilaisuutta ei ole vain se että olet hyvä työssäsi, vaan myös se että osaat pitää itsestäsi huolta - pääkopasta ja kehosta", kertoo Mónika Törn liikunnan ja terveystiedon opettaja. Opetushallituksen HOI! hankkeen myötä opiskelijat ja henkilökunta pääsevät VENYYmään säännöllisesti.


Tekstiili - ja muotialan opiskelijat ottivat VENYYn käyttöön ensimmäisten joukossa. Opettaja Raili Jokinen ohjeisti jokaisen tekemään liikkeet kerran päivässä. "Osa opiskelijan arviointia on työkyky ja työhyvinvointi. Meillä ompelijoilla työasennot ovat vaativia ja istumme selkä kyyryssä pisin päivää. VENYYllä saadaan aikaan vastaliike ja ennalta-ehkäistyä alan ammattilaisille tyypillisiä olkapää- ja selkävaivoja."


Opiskelijat ovat ihastuneet VENYYseen. "Tuntuu että olen aina jumissa. VENYY - tangolla venyttely tuntuu niin hyvältä ompelun lomassa. Se vetristää hyvin selkää ja hartioita. Työharjoittelussa VENYYtä tuli oikein ikävä! Ihanaa päästä taas koulussa VENYYmään", kertoo opiskelija Kira Hopponen.


HOI! Hankkeessa panostetaan henkisen hyvinvoinnin lisäksi fyysiseen hyvinvointiin ja työkykyyn niin opiskelijoiden kuin henkilöstön näkökulmasta liikunnallisuutta lisäämällä. HOI!-hankkeen avainsanoja ovat hyvinvointi, yhteisöllisyys, osallisuus ja innostuminen toimimaan yhdessä. Lisätietoja: http://www.koulutustakuu.fi/hankkeet/hoi-hyvinvointia-osallisuutta-ja-intoa-ammatilliseen-koulutukseen/

Kuvissa VENYY Henna Holmroos. Keskellä Mónika Törn ja Raili Jokinen

96 katselukertaa